A modern fogászati ellátás lehetővé teszi az elvesztett fogak pótlását műgyökér beültetésével is.
Az implantáció a fogászat leggyorsabban fejlődő szakterülete. Sok eddíg csak kompromisszumokkal megoldható esetekre kinál teljesen kompromisszumok nélküli megoldást.
Gyakori hogy teljes alsó fogsort viselő pacienseink arról panaszkodnak, hogy fogsoruk nem áll olyan szilárdan mint teljes felső pótlásuk. Ennek a problémának anatómiai okai vannak, ilyen esetben igazi megoldást csak az implantáció nyújthat. Szinte majdnem minden esetben kivitelezhető egy patentos implantációs megoldás, ami az alsó fogsor viselését is 100%-ossá teszi. Az ilyen típusú rögzitést zömében Schütz MinImpla Balltop implantátumokkal oldjuk meg, melyek német gyártmányú titámimpőlantátumok.
Pacienseink közül néhányan nagyon idegenkednek kivehető pótlások viselésétől. Ebben az esetben is nagyon jó megoldásokat kinálnak az implantációs lehetőségek.Elképzelhető teljesen implantátumokra készített körhíd, vagy részlegesen implantátumokon nyugvó híd. A számtalan megoldási lehetőségből az Ön számára ideálisat kezelési terv klészítésekor beszéljük meg.
Általában a rögzített pótlások kivitelezésekor a sveáci SGS cég implantátumait használjuk. Ezek az implantátumok titánból készülnek és csontregeneráló felületaktív anyaggal vannak bevonva.
Az implantációs beavatkozások során csontpótlásra is szükség lehet. Rendelőinkben erre is mód van.
A fogbeültetés a hiedelmekkel ellentétben nem fájdalmas. A mütét azonban kellemetlen, hiszen általában 60-90 percig tart. Pacienseink elmondása szerint sokkal kevésbé rossz mint egy fogeltávolítás.